Loading posts...
 • Växtvägg By Faux

  Förstärk varumärket med grönska

  Mötet mellan två parter är tillfället när relationer skapas. Att vara visuellt tydlig som representant för sitt varumärke påverkar hur det uppfattas av de vi möter, och det kan vara helt avgörande.

  Att profilera företaget handlar om mer än logotyp, färgskala och en snygg webbplats. Faktum är att det handlar om hela kundupplevelsen: logotyp, webbplats, sociala medier, bemötandet i telefon, fysisk kontakt och självklart hur kunderna upplever dina tjänster eller produkter när de köper dem. Ett varumärke är ingenting som bara uppstår av sig självt. Det är resultatet av en genomtänkt process med planerade strategier och metoder som i slutändan leder fram till de uppsatta målen och skapar framgång.

  När många fokuserar på varumärkets position i de olika så populära digitala kanalerna så får inte det fysiska mötet glömmas bort. För det är ju där och då det avgörs hur varumärket upplevs och relationen skapas med mottagaren.

  Vi människor förväntar oss att bli både överraskade, imponerade och emotionellt påverkade i mötet med de varumärken vi väljer. Det gör att fler förstärker den personliga upplevelsen i mötet. Varumärket ska positionera företagets personlighet, värderingar, sustainability och autenticitet.

  Grönska i alla dess former, konstgjord som äkta syns i allt fler sammanhang, det bjuder in och skapar en lugn och behaglig atmosfär. Idag vill vi ha upplevelse i mötet och för varumärket räcker inte längre pris, produkt, plats och påverkan, det behövs mer för att stå ut i bruset.

  Ett exempel på när det fysiska möten ramas in med grönska är när KappAhl byggde om sin flaggskeppsbutik i Nordstan, Göteborg. Grönskan blev i detta nya butikskoncept en viktig aspekt i skapandet av den moderna butiken.

  – Det gröna som vi skapat i inredningen är i butikssammanhang ganska unikt. När fokus läggs på tillgänglighet, inspiration, försäljning och service är det många som glömmer atmosfären. Den valde vi istället att satsa på, det tillsammans med butiksinredning gör att vi skapat en mer ombonad miljö som lyfter fram sortimentet på ett mer inspirerande sätt, säger Annette Nilsson på KappAhl.

  I den spektakulära entrén som passeras av 35 miljoner besökare per år ville KappAhl sticka ut och bygga en enorm växtvägg. Ganska snabbt föll valet på en konstgjord växtvägg då kostnader för drift, underhåll och skötsel för en äkta växtvägg blev både besvärligt och dyrt. KappAhl har i denna butik satsat på att sudda ut linjerna mellan ute och inne genom att föra in konstgjorda växter både på väggar och andra ytor.

  Konstgjorda växtväggar passar när du behöver lyfta din monter, event eller yta med grönska. Hyr eller leasa växtväggar för ditt nästa projekt. Växtväggarna kommer färdiga att montera och är 80×80 cm och kan monteras på alla väggunderlag.

   

   

   

   

   


 • Gröna kontor med konstgjorda växter

  Kontoret är den plats förutom ditt eget hem där du spenderar allra mest tid av dina vakna timmar.

  Därför är det viktigt att trivas på jobbet, på riktigt. Arkitekter och inredare jobbar med att både kartlägga fastigheters förutsättningar och företagens behov när nya miljöer ska skapas. Oavsett om det handlar om renoveringar, ombyggnationer, anpassningar eller ett helt nytt kontor. Nyckelordet för nutidens kontor är flexibilitet och att skapa kontorsmiljöer som håller över tid.

  Vad är en bra arbetsmiljö?
  En bra kontorslokal ska inte bara uppfylla praktiska och miljömässiga krav, den ska också vara en plats där man trivs och vill vara. Med rätt inredning och ljusa luftiga ytor skapas miljöer som inspirerar och lägger grund för bra prestationer. Men ibland när mycket fokus läggs på tillgänglighet, digitalisering, inspiration och flexibilitet är det många som glömmer atmosfären.

  Kontorsväxter
  En viktig del i arbetsmiljön är självklart växterna, levande eller konstgjorda bidrar den gröna färgen till att skapa ett lugn vilket ger mindre stress som vi vet har positiva hälsoeffekter. Att föra in växter i en kontorsmiljö ger en mer levande och kreativ miljö. De företag som vill undvika långa och dyra leasingavtal väljer underhållsfria konstväxter. Läs mer om kontorsväxter.

   

   

   


 • KappAhl väljer By Faux

  KappAhl dekorerar väggarna med underhållsfri grönska. När butiker stänger och e-handeln ökar måste fysiska butiker skapa större värde för kunderna. Trenden går mot färre men värre butiker.

  KappAhl i Nordstan, Göteborg, fick under våren ett rejält ansiktslyft med nytt butikskoncept, showroom, personal shopping och inbjudande loungedelar. KappAhl har i denna butik satsat på att sudda ut linjerna mellan ute och inne genom att föra in konstgjorda växter både på väggar och andra ytor.

  – Det gröna som vi skapat i inredningen är i butikssammanhang ganska unikt. När fokus läggs på tillgänglighet, inspiration, försäljning och service är det många som glömmer atmosfären. Den valde vi istället att satsa på, det tillsammans med butiksinredning gör att vi skapat en mer ombonad miljö som lyfter fram sortimentet på ett mer inspirerande sätt, säger Annette Nilsson på KappAhl.

  I den spektakulära entrén som passeras av 35 miljoner besökare per år ville KappAhl sticka ut och bygga en enorm växtvägg. Ganska snabbt föll valet på en konstgjord växtvägg då kostnader för drift, underhåll och skötsel för en äkta växtvägg blev både besvärligt och dyrt.

  Valet föll på uppstickaren By Faux som på kort tid gjort sig ett namn inom konstgjorda växter och växtväggar.

  – Att arbeta fram detta koncept tillsammans med teamet på By Faux har varit genomgående professionellt, lyhört och enkelt. Från första möte fram till invigning. För oss var det viktigt att växtväggen var både naturtrogen, av hög kvalité samt brandklassad. Och redan nu tittar vi på fler butiker som ska få ett grönt ansiktslyft, säger Petra Wendels.


 • Brinkskolan, Täby

  Glöm inte växterna i skolmiljön

  Det byggs och renoveras skolor runt om i Sverige och det finns många exempel att inspireras och lära sig av både i Sverige och i andra länder. De närmsta 15 åren ska 1000 skolor byggas skriver Forum Bygga Skola på sin hemsida. Det finns rapporter och analyser som beskriver hur klassrum bör utformas för att anpassas till pedagogik och lärande. Men vi ser samtidigt att många skolor som satsar enormt på tekniska hjälpmedel, specialanpassade rum, akustik och inredning glömmer det gröna i innemiljön.

  Morgondagens klassrum innehåller allt från de traditionella skolsalarna möblerad med bord och bänkar till öppna platser att samtala i. Och självklart helt teknikutrustade och aktivitetsbaserade miljöer. Men vem ansvarar för att plocka in det gröna i skolmiljön, arkitekten, inköparen, rektorn eller lärarna? Vi ser att många vågar och lyckas men lika många saknar kunskap kring både val av växter samt den stora frågan om skötsel. För vem ska bekosta och sköta underhåll och skötsel, personalen? Och vem gör det i så fall på lov och ledigheter.

  Eftersom barnen spenderar stora delar av dagen i skolmiljön bör det finnas växter där, såväl äkta som konstgjorda har bevisat göra stor skillnad för både trivsel och prestation. Att inreda med konstväxter är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att förstärka inredningen. Det finns många anledningar till varför just konstväxter är ett bra val för skolmiljön. Förutom att konstväxter är underhållsfria är de även doftfria och allergivänliga. Eftersom konstväxter inte bleknar eller blir missfärgade håller de sig fina i många år.

  Många undersökningar och forskningsrapporterar visar att människor som vistas i gröna inomhusmiljöer har lägre blodtryck, kortare reaktionstid och lägre stressnivå än människor i miljöer som saknar växter.

   

  Gröna växter till skolmiljön

  Vi rekommenderar grönska i alla dess former, hängande i form av konstgjord murgröna, golv i form av konstgjord monstera samt konstgjorda växtväggar.

  Så sköter du konstväxter

  Konstgjorda växter är hållbara, slitstarka, och relativt underhållsfria. Konstväxterna behöver inte dagsljus eller speciella lampor, vilket gör att de kan placeras fritt i rummet till skillnad från andra växter. Läs mer om hur du sköter konstgjorda växter

   

  Fördelar med konstväxter
  • Naturtrogna
  • Underhållsfria
  • Bleknar inte
  • Doftfria
  • Allergivänliga
  • Behöver inte dagsljus eller belysning

  Bilden i skolmiljö är från Brinkskolan i Täby som stod färdig 2015, ritad av LINK arkitektur. Mer att läsa om skapandet av Brinkskolan finns hos Forum Bygga Skola.


 • Nu blir det andra bullar

  Är du fast i bull- och fika träsket när du träffar dina kunder? Är förväntningarna inom din bransch att det ska bjudas på frukostar, fika och smoothies? Gör som By Faux, ”Skippa bullen, Rädda Barnen”.

   

  I så många branscher vi mött finns det förväntningar på att kunder, leverantörer, samarbetspartner och andra intressenter ska duka fram fikabröd till kaffet. Men måste det verkligen vara så 2019? Räcker det inte med kaffe och affärssamtal, för vi vet ju alla att det inte finns några ”förutsättningslösa” möten. Möten är till för att se om vi har beröringspunkter där vi kan samarbeta och skapa värde.

  Fika betecknas som en social institution i Sverige och beskrivs enligt Wikipedia ”att man tar en paus från en aktivitet för att dricka kaffe, te eller någon annan dryck, med eller utan tillbehör, vanligen tillsammans med andra.”

  Men måste vi alltid ha med bjudfika när vi ses. För det första vill de flesta inte ha kaffebröd idag i tider av paleo, träning, LCHF, swimrun och andra val i livet. Luncher är än värre! Allergier, laktos, gluten, vegan, vegetarian och allt vad det heter. Det är som att arrangera en mindre tillställning av Nobelfesten. Kan vi inte göra det vi alla är bäst på när vi ses, dvs. utöva våra yrkesroller.

  Vilka är ni företag, människor och branscher som vågar haka på och för varje möte skänker motsvarande fikapeng till Rädda Barnen? Vi har startat insamlingen ”Skippa bullen, Rädda Barnen”. Var med HÄR och skippa bullarna.

   


 • Bind din bukett som en florist

  Vem vill inte kunna skapa sin alldeles egna bundna bukett av blommor. Denna guide passar såväl äkta som konstgjorda blommor. Väljer du att använda konstblommor kan du ha en bukett både före, under och efter säsongen och som kan återanvändas varje år.

  Du behöver
  – Blommor, 3-5 olika sorter
  – Blad eller kvistar för grönska, exempelvis eulayptus, blåbärsris eller gräs.
  – Sekatör eller tång
  – Snöre

  Gör så här
  Sortera alla blommor i högar för att lättare få en översikt över blommorna du ska använda. Tänk på att blanda olika former i buketten och använd inte bara en blomma av varje. För dig som valt färska blommor börja med att ta bort alla överflödiga blad, börja nerifrån.

  – Lägg två stjälkar som ett kryss. Håll blommorna i vänster hand. 
De första stjälkarna hamnar längst in i buketten.
  – Lägg till stjälkar ovanpå de tidigare, med blomman till vänster om den föregående. Arbeta hela tiden motsols.
  – Vrid buketten försiktigt efter hand så blir den jämnt rund.
  – Hamnar blommorna ojämnt i höjd kan du justera underifrån genom att flytta upp/ner blommorna.
  – Bind med ett snöre och för färska blommor snitta stjälkarna.

   

  Alla våra konstgjorda blommor passar för att skapa buketter, se vårt utbud här

  Bilderna hur man binder en bukett är från Elsa Billgrens blogg

   

   


 • Växtväggar som väggbeklädnad

  Det finns idag inga begränsningar för väggbeklädnader. Vi använder många olika material, allt från trä, textil, metallraster och akustikdämpande material istället för enbart färg. Växtväggar som väggbeklädnad fyller flera funktioner då de är dekorativa, akustikdämpande och samtidigt blir en utsmyckning i rummet.

  En konstgjord växtvägg kan både vara en del av inredningen eller som en del av väggen, allt beror på hur arkitekten väljer att placera den. Ska den täcka stora eller små ytor, eller ska den vara tillsammans med andra materia – bara fantasin sätter gränser.

  En trend som var återkommande på Stockholms möbelmässa i februari var akustikdämpande element. Fler och fler företag tar upp detta i sitt sortiment. Och även att konstgjorda växtväggar inte är en ljudabsorbent så är det ett alternativ för att för att få lite mer liv och struktur i miljöer.

  Kontorstrender och nya möjligheter

  Egna arbetsrum ersätts med kontorslandskap och då ställer det allt högre krav på miljön så att alla kan hitta sin arbetsro. De gemensamma ytorna för 10 år sedan bestod oftast av lunch-, konferens- och mötesrum utan vidare finess. Idag ersätts dessa traditionella rum med mer kreativa rum där olika väggbeklädnader kan vara växtväggar, textilier eller olika tapeter.

  Så i vilka ytterligare miljöer passar konstgjorda växtväggar, ja egentligen alla skulle vi säga. Idealiskt är bl.a. rum med hög takhöjd eller trånga utrymmen där det är svårt med underhåll för levande växtväggar. Även mörkare utrymmen såsom korridorer som annars kräver växtbelysning.

   

   

   

   

   


 • Bild och krukor från Plantdeli

  5 krukor som lyfter dina växter

  Våren kom med stormsteg och både garderoben med kläder, växter och inredningssaker behöver fräschas upp.  Vi ser en trend av både klassiska krukor och de som är mer av ett konstverk och som lämpar sig till både skålar och stilleben.

  Dagens utbud av krukor är enormt och var i djungeln ska man leta? Vi rekommenderar att du väljer hållbara krukor som går att återanvända i många år och som får sin nya look genom växten. En växt som ständigt är aktuell är monsteran som finns i olika höjder och även som vackra blad. Beroende på kruka så kan den skapa helt olika känslor. En annan växt som syns i både hem och offentlig miljö är philodendron, även den i olika storlekar och sorter.

   

  5 snygga krukor som lyfter dina växter

  Superfin kruka, Toppu Pot- Striped från Plantedli. Den handgjorda krukan är från det danska märket OYOY.
  Kan även användas som skål eller vackert stilleben. Pris 639 kr.

   

  Klassisk kruka från Svenskt Tenn, designad av Erika Pekkari som står sig år efter år. Krukorna finns i flera olika storlekar och vackra färger. Pris från 320 kr. I krukan en konstgjord silverranka.

   

  Hug blomkruka från A2 Design. Den är utformad för att omfamna och täcka andra blomkrukor och har ingen botten (perfekt till konstgjorda växter). Blomkrukan har en ren design där det vackra lädret är i fokus. Pris från 535 kr. I krukan står en konstgjord philodendron.

   

  HM Home är alltid på tårna och är duktiga på att fånga upp trender. Denna ytterkruka i porslin med mönster och guldfärgad kant upptill kostar endast 199 kr. I krukan en konstgjord ormbunke.

   

  Kruka Garden GloryNågra som är duktiga på att skapa utsmyckning för både hem och trädgård är Garden Glory. Detta Lejon ber inte om ursäkt och bör placeras så att den syns. Pris 2995 kr. I krukan en monstera.

   

  Förutom snygga krukor och växter så är piedestaler ett annat sätt att lyfta växterna både visuellt och på höjden. Läs mer här om vackra piedestaler.


 • Sommarens växter och tillbehör till uteplatsen

  Att skapa en inbjudande balkong, uteplats eller altan drömmer nog de flesta om. Men hur skapar man rum för alla de funktioner man vill ha,  matplatsen, solhörnan och loungen. Till detta ska de rätta möblerna väljas och självklart sommarväxter som skapar den riktiga utomhuskänslan. Gröna växter som olivträd och citrusträd är en trend som består även i år. Vill du skapa en grönska som består oavsett om du är bortrest, solen bränner eller glömmer att vattna bör grunden läggas med konstgjorda träd och växter som sen kompletteras med äkta blommor, sommarens växter och kryddor. På så sätt skapar du långvarig grönska samtidigt som de äkta växterna ger dofterna och kryddorna ger smak till maten.

   

  Möbler och tillbehör från Jotex

   

   

  5 tips på hur du lyckas att skapa den rätta utomhuskänslan

  1. Belysningen för att möta sommarkvällar i solnedgång och mörker, blanda ljusslingor och levande ljus.
  2. Platsen att samtala på och umgås kring är runt matbordet, vår rekommendation är att välja stora bord om det får plats, ju fler desto bättre!
  3. Yviga palmer och olivträd ger en känsla av att vi bor på sydligare breddgrader. Gruppera träd och växter i olika höjder och krukor för att skapa en lummig känsla.

   Konstgjord palm

  4. Till sommarkvällarna under bar himmel behövs det mysiga filtar för att stanna ute länge under stjärnorna.
  5. Har du en pergola eller vägg och vill ge klätterväxterna hjälp på traven rekommenderar vi att använda konstgjord murgröna som får klättra tillsammans med de äkta eller helt själva.

   

  Konstväxter

  Många rycker fortfarande på näsan åt konstgjorda växter, men även de kräsna har fått ge vika för deras detaljrikedom och utbudet är idag större än någonsin. Konstgjorda växter är ett hållbart alternativ som långsiktigt är ekonomiskt fördelaktigt. Med allt fler som utvecklar allergier är det ett perfekt alternativ och självklart så är de så gott som underhållsfria. Vi rekommenderar alltid att ta tillvara både riktiga och konstgjorda växters fördelar, och mixen är det som gör helheten. Så välj med omsorg för att skapa din gröna oas.

   


 • Hur ser framtidens arbetsplatser och kontor ut?

  Med mängden kontor som ständig renoveras och byggs om är vi nyfikna på hur företag bör tänka inför utformning av nya arbetsplatser. Och vad är de tydligaste trenderna nu, och vilka kontor möter dagens 10 åring när de kliver ut i arbetslivet. Vi har pratat med Rebecca Samuelsson på e-interiör som ständigt jobbar med dessa frågor.

   

  Berätta, vilka är de största trenderna ni ser när moderna kontor skapas?

  Idag används mycket färg, växter och textilier för att mjuka upp kontoren som oftast består av många öppna ytor. Man vågar ta ut svängarna mer och man vill som arbetsgivare skapa en tydlig kommunikation i sin inredning som genomsyrar varumärket och företagskulturen. Inredningen idag ska också inbjuda till kreativitet och spontana möten med sina kollegor likväl som det är viktigt att det finns lugna zoner när det krävs arbetsro. T ex har vi använt oss nyligen av konstgjorda växter i ett konferensrum hos en av våra kunder. Tillsammans med en grön mjuk heltäckningsmatta följer en konstgjord växtvägg från golv till tak. Detta hade varit svårt att möjliggöra med riktiga växter då det ställer höga krav på skötsel och drar med sig stora underhållningskostnader för kunden. Men med hjälp av verklighetstrogna konstväxter kunde vi skapa ett rum som ger värme och lugn där det just behövs många gånger, sin arbetsplats.

  Matsal Uddevalla Energi med konstgjord växtvägg

   

  Vad ser du för funktioner och miljöer som inte var aktuella (eller möjliga) i kontor för bara 10 år sedan?

  Egna arbetsrum har ersatts med kontorslandskap och då ställer det allt högre krav på miljön så att alla kan hitta sin arbetsro. De gemensamma ytorna för 10 år sedan bestod oftast av lunch-, konferens- och mötesrum utan vidare finess. Idag ersätts dessa traditionella rum med mer kreativa rum med växtväggar, textilier, olika tapeter, pingis- och spelrum eller telefonrum där man kan ta ett samtal ifred.

   

  Hur viktigt tror du att det är med arbetsplatser utformade för mer än bara  arbete?

  Idag är kontoret mycket mer än bara en fungerande arbetsplats. Man vill förmedla företagskultur och skapa en samhörighet och bas för sina anställda. För att vara en attraktiv arbetsplats och med fokus på Employer Branding hjälper rätt inredning att stärka varumärke och intern gemenskap. Har man en trevlig arbetsmiljö och en yta där man gemensamt kan umgås och ta en paus med sina kollegor blir kontoret också en plats där man samlas utanför arbetstid, för att reflektera, ta en afterwork och kanske fira något positivt som hänt under dagen.

  Växtvägg konstgjord

  I vilka sammanhang rekommenderar du kunder att anlita en expert som arkitekt, inredare eller inköpare?

  Är man ett företag litet som stort rekommenderar jag alltid att man anlitar professionell hjälp. Att tidigt tänka smart vid inköp och ha en röd tråd när man bygger en miljö tjänar man alltid på i längden. Möbler idag är till stor del av hög kvalité med lång livslängd och förhoppningsvis, inte minst ur miljösynpunkt ska företaget leva med inredningen i många år. Anlita därför hjälp för att göra rätt val och för att se hur ni optimalt kan utnyttja era lokaler. Har man gjort rätt köp för planmöbler (skrivbord, stolar osv) kan man istället lägga resurser oftare på att med små medel förändra färger, tyger, inrednings accessoarer för att hänga med trender, förnya sig och att kontoret uppfattas som modernt och tilltalande för kunder och anställda.

   

   

  Om du vågar gissa vilka kontor dagens 10-åringar kommer gå till om 15 år, vad ser du då?

  Då tekniken och den mobila tillgängligheten kommer erbjuda en enorm flexibilitet för de anställda kommer det i framtiden ställas mindre krav på en fast arbetsplats. Det är därför viktigt att arbetsplatsen blir en given mötesplats så att de anställda gärna samlas där och spendera sin tid tillsammans med sina kollegor. För kommande arbetstagare tror jag också att det allt mer kommer vara viktigt att arbetsplatsen är tillgänglig och öppen, gärna dygnet runt. Man kommer vilja kunna styra sin arbetstid mer och arbeta när det passar än själv. Kanske arbetsplatsen då också kommer vara mer levande även på helgen och inte bara levande måndag till fredag mellan kl: 8-17. Det är just föränderligheten i arbetsmönster och utveckling som gör vårt jobb så roligt. Att på ett kreativt sätt försöka hitta lösningar för våra kunder och skapa en unik miljö som för just dom visar sig göra skillnad är det vi brinner för!

  Framtidens arbetsplats och kontor

   

   

  E-interiör startades 1984 och har sedan dess skapat och levererat profilerande helhetslösningar av inredningar till företag och offentliga miljöer. Vår utgångspunkt i varje projekt är att den personliga prägeln sätts i centrum. Vårt kontor och showroom ligger ett stenkast från havet, i området Klippan, Göteborg. Här sitter vi i en skapande och kreativ miljö som stärker vår egna identitet.