Ljudabsorberande

växtvägg

Ljudabsorbenter

 

Varför välja mellan en grön växtvägg och ljudabsorbenter när det går att få båda samtidigt. Med ljudabsorbenter i ett rum kan efterklangen i  sänkas vilket kan förbättra taluppfattbarheten, dvs. visar hur väl vi uppfattar det talade ordet i ett visst rum. Detta är en viktig kvalitetsfaktor – inte minst i rum som är avsedda för kommunikation.

Akustik, läran om ljud. Med det menas hur ljud uppstår, hur det kan kontrolleras, och framförallt hur ljud uppfattas i olika rum. De flesta kan nog relatera till hur undermålig ljudabsorption kan ge en lång och oönskad efterklang i ett rum då ljudet studsar obehindrat mellan golv, tak och väggar, igen och igen. Detta kan förhindras genom att tillföra rummet en ökad mängd ljudabsorption så att ljudvågorna absorberas och efterklangstiden sänks.

God ljudmiljö associeras ofta med en begränsad efterklangstid där rummet tillförts ljudabsorption för att förhindra ”ekon” och förhindra ljud från att oönskat spridas vidare i lokalen. Utrymmen med dämpad efterklang upplevs ofta som trivsammare, tryggare och mer omhändertagna.

Varför växtvägg med ljudabsorbent?

 

Idag vet vi hur mycket närhet till naturen påverkar oss, både fysisk och psykiskt. Att vara ute i naturen kan till exempel medföra minskad stress, stärkt kognitiv förmåga och förbättrad psykisk hälsa. Så för att fånga upp det ökade naturintresset och dess positiva effekter vänder sig fler och fler till naturen och låter sig inspireras, och det är därför viktigt att istället få in de gröna elementen i våra kontor och offentliga miljöer.

• Ljudabsorbenter kan dämpa buller i ett rum vilket kan minska trötthet och stress, samt öka koncentrationsförmågan för dom som vistas i rummet.

• Ljudabsorbenter motverkar Lombardeffekten med stegvis stigande ljudnivåer vid samtal från talare som försöker kompensera en hög bakgrundsnivå.

• Ljudabsorbenter kan sänka efterklangen i ett rum vilket ofta upplevs bidra till ett trivsammare, varmare, tryggare och mer omhändertaget rum

Läs mer

Produkter

These pieces never fade

 

By Faux vill att du alltid ska ha det vackert omkring dig. Blommor och växter är en del av vårt välbefinnande och ska bara vara njutbart, inte kräva tid och omsorg. By Faux skapar levande hem och miljöer med vackert konstgjorda blommor och växter som blir en naturlig del av inredningen. Tidlöst och hållbart. By Faux är framtidens sätt att inreda.

 

Läs mer om oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


    Jag samtycker till att By Faux behandlar och sparar mina personuppgifter i syfte att skicka nyhetsbrev.