Ljudabsorberande takplattor

Genom att integrera en takplatta med ljudabsorbenter kan man skapa en avslappnad och samtidigt mer produktiv arbetsmiljö, visst låter det som en win-win situation!

 

Idag är alla arbetsgivare väl medvetna om att störande ljud på arbetsplatsen kan ha negativ inverkan på medarbetarnas koncentration, produktivitet och hälsa. På ett enkelt och snyggt sätt går det nu att integrera ljudabsorbenter i det befintliga taket med takplattan Nordic Ceiling.

3 FÖRDELAR MED LJUDABSORBERANDE TAKPLATTOR.

1. Ljudabsorbenter minskar efterklangen och absorberar ljudvågor, vilket kan minska ljudnivån i ett rum och förbättra akustiken. Detta skapar en mer behaglig arbetsmiljö och minskar störande ljud som kan orsaka distraktion och skadlig stress.

2. Med takplattorna från Nordic Ceiling – en kassett – som du lätt placerar på utvalda ställen i ditt befintliga innertak, kan du skapa en trevlig och avkopplande atmosfär i ditt kontorslandskap.

3. Takplattorna kan användas för att markera en yta, kanske en samlingsplats eller ett konferensbord, eller för att visuellt binda samma två ytor eller avdelningar. På plats i taket börjar plattorna arbeta med att reducera oönskat ljud.

 

OM LJUDABSORBENTER PÅ KONTOR

Ljudabsorbenter på ett kontor minskar ljudnivån genom att ta upp ljudvågor som annars skulle studsa tillbaka från hårda ytor. Genom att använda material med hög absorptionsförmåga, som till exempel glasfiber eller akustikskum, kan ljudvågorna absorberas och omvandlas till värmeenergi istället för att reflekteras tillbaka in i rummet. Detta minskar efterklangen och bidrar till en lugnare och mer produktiv arbetsmiljö.

Prenumerera på gröna nyheter