Växtväggar – Så inreder du din padelmiljö

För 5 år sedan fanns det ca 50 padelbanor i Sverige, förra året var motsvarande siffra strax över 500 st och trenden fortsätter att peka uppåt. Men vilka kommer att lyckas attrahera flest spelare? Så klart kommer padelhallar med bäst banor, belysning, konstgräs, bokingssystem och innemiljö vinna slaget om spelarna. Så hur gör man för att skapa ytor som inbjuder till så mycket mer än padel?

En trend är att padelhallarna förvandlas till sociala ytor för exempelvis nätverk och möten. Att kombinera träning men möjligheten att skapa nya affärsrelationer och utveckla sitt spelande är något som både växter och ger nya medlemmar.

 

5 sätt för att skapa en attraktiv padel miljö
  1. Se miljön ur fler perspektiv, vilka är besökarna, hur rör de sig, hur länge stannar de och vad händer före och efter en match? Skapa en flexibel miljö som fyller olika syften, mötesrum, sittgrupper, stora som små samt platser som rymmer både det stora sällskapet som det lilla.
  2. Rama in de olika ytorna med möbler, växter och belysning. Se bortom enbart funktion utan våga titta mer mot dagens hotellobbys och kontorshotell som satsar mycket på loungemiljöer.
  3. Använd växtväggar för att täcka stora ytor och nyttja möjligheten att stärka varumärket med integrerade logotypes.
  4. Välj konstgjorda växter och växtväggar för en hållbar miljö då de varken kräver skötsel, dagsljus eller bevattning.
  5. Satsa på ljudabsorbenter som sänker efterklangen vilket ofta upplevs bidra till ett trivsammare, varmare, tryggare och mer omhändertagande miljö. Växtväggar med tillhörande ljudabsorbenter är mest effektivt för att båda få in grönskan och samtidigt skapa en behagligare ljudmiljö. Läs mer HÄR om ljudabsorberande växtväggar.

 

Skapa inslag av naturen

Det vi även rekommenderar är att få in fler naturinslag. Vi ser idag ett ökat naturintresse och enligt Folkhälsomyndigheten visar flera undersökningar att naturkontakten främjar både den fysiska och psykiska hälsan. Så hur kan vi uppnå samma positiva effekter inomhus? Förutom ovan nämnda förslag med växtväggar och växter så är alla former av trä en stark koppling till naturen. En akustikpanel med vackra träribbor både mjukar upp och förbättrar rumsakustiken. Även utomhus möbler och belysning passar lika bra inomhus som utomhus, både i trä och i stål. Tidlöst och hållbart.

Träpaneler tillsammans med växtpaneler flirtar med naturen och ger miljöer både karaktär samt mjukar upp. Läs mer om möjligheterna här eller kontakta oss för mer information kring växtförslag och konceptframtagning.

 

Kommentarer