LJUDABSORBENTER

Varför välja mellan en grön växtvägg och ljudabsorbenter när det går att få både och. Med ljudabsorbenter i ett rum kan efterklangen sänkas vilket förbättrar taluppfattbarheten, dvs. hur väl vi uppfattar det talade ordet i ett visst rum. Detta är en viktig kvalitetsfaktor – inte minst i rum där flera människor vistas och arbetar.

SCHALLABSORBER

LJUDABSORBERANDE VÄXTVÄGG

En ljudabsorberande växtvägg fungerar så att när ljudvågor träffar en yta, reflekteras en del av ljudet tillbaka medan en del absorberas. En slät och hård yta, såsom en vägg, tenderar att reflektera mer ljud medan mjukare ytor tenderar att absorbera mer ljud.

Varför välja mellan en grön växtvägg och ljudabsorbenter när det går att få både och. Växtväggarna är även akustikprodukt tack vare att de kan kompletteras med bakomliggande ljudabsorbenter vilket gör att de får akustikklass C.

Takabsorbenter med grönska

Takabsorbenter

De gröna undertaksplattorna ”Nordic Ceiling” är ljudabsorberande och kan användas för att markera ytor, eller visuellt binda samman delar av ett rum – de kan göra en annars outnyttjad plats till en mer levande och inbjudande miljö. 

Med hjälp av bakomliggande ljudabsorbenter skapas en bättre akustik och det förbättrar ljudmiljön. 

Ljudväg By faux

AKUSTIK

Akustik, läran om ljud. Med det menas hur ljud uppstår, hur det kan kontrolleras och framförallt hur ljud uppfattas i olika rum. De flesta kan nog relatera till hur undermålig ljudabsorption kan ge en lång och oönskad efterklang i ett rum då ljudet studsar obehindrat mellan golv, tak och väggar, igen och igen. Detta kan förhindras genom att tillföra rummet en ökad mängd ljudabsorption så att ljudvågorna absorberas och efterklangstiden sänks.

LJUDMILJÖ

Att ha en välbalanserad ljudmiljö kan ge flera fördelar. Det finns konkreta fördelar för människor som spenderar tid i rum med god akustik, till skillnad från de som inte har det. Minskad stress, färre sjukdagar och bättre prestationer är bara några exempel på positiva resultat som kan uppnås. En god ljudmiljö är också viktigt för social hållbarhet, eftersom människor med hörsel- eller koncentrationsproblem kan arbeta och vistas på samma plats och i samma miljö som sina kollegor.

LJUD OCH NATUR

Idag vet vi hur mycket närhet till naturen påverkar oss, både fysisk och psykiskt. Att vara ute i naturen kan till exempel medföra minskad stress, stärkt kognitiv förmåga och förbättrad psykisk hälsa. Så för att fånga upp det ökade naturintresset och dess positiva effekter vänder sig fler och fler till naturen och låter sig inspireras, och det är därför viktigt att i stället få in de gröna elementen i våra kontor och offentliga miljöer.
Konstgjord mossvägg By Faux

SKÖTSEL

Förutom att vara visuellt vackra skapar växtväggar och mossväggar nya inredningsmöjligheter eftersom att konstgjorda växter kan placeras var som helst, utan att behöva ta hänsyn till ljusförhållanden, allergier och skötsel. Växtväggarna kan monteras på de flesta plana ytor och behöver bara sprayas och dammas av då och då.

Hållbarhet By Faux

HÅLLBARHET

En underhållsfri växtvägg kräver minimalt med skötsel och varken solljus eller inbyggda bevattningssystem. Med en design som står sig över tid kommer växtväggen att kunna användas år efter år. För oss betyder hållbarhet att de konstgjorda växterna aldrig behöver bytas ut, möjligtvis byta plats. Alla våra växtväggar är tillverkade av PE (polyeten) som är återvinningsbart.

Grönt förstoringsglas

FAKTA

Vi erbjuder förutom köp, både hyra och leasing för att på så sätt erbjuda hållbara och cirkulära alternativ. Produkterna är UV säkra och lämpar sig även för utomhusbruk. Vid tillverkning så adderas ett skydd för brand (IFR) vilket gör att alla våra växtväggar är flamskyddade. Växtväggarna är ingen fast byggprodukt utan klassas som lös inredning. 

Produkter

Prenumerera på gröna nyheter