VÄXTVÄGG

Med en växtvägg integreras gröna växter på ett naturligt och effektfullt sätt. Inspirerad av vår natur avspeglar kombinationen av gräs, murgröna, ormbunkar och enris den nordiska grönskan. Konstgjorda växtväggar kan användas för att förstärka upplevelsen i ett rum, skapa grönskande och ljudabsorberande väggar eller för att få in gröna växter i rum med begränsad golvyta.

 

Mossvägg

Att låta paneler av konstgjord skandinavisk mossa klä in en hel vägg, eller en del av en yta, blir ett uppskattat blickfång att vila ögonen på. Med en mossvägg integreras den betydelsefulla grönskan i din miljö på ett effektfullt och enkelt sätt.

Växtväggar från By Faux passar alla typer av innomhusmiljöer. Till exempel rum med högt till tak eller trånga utrymmen, där det annars är svårt med skötsel, ljus och bevattning som äkta växter kräver – här är det inga problem för konstgjorda växter att monteras. Miljöer som till exempel skolor, restauranger, butiker, idrottshallar och simhallar är lämpliga för konstgjorda växtväggar.

Smartphone By Faux
En stor växtvägg vid en trappa inomhus.

VÄXTVÄGG inomhus

Skapa en trivsam inomhusmiljö med våra konstgjorda växtväggar för kontor och offentliga miljöer. 

Växtväggar inomhus är underhållsfria och är med sin hållbara design tänkta att kunna användas över mycket lång tid. Eftersom vi spenderar så många timmar på jobbet är det viktigt att trivas, på riktigt. En viktig del i arbetsmiljön är självklart växterna, levande eller konstgjorda bidrar den gröna färgen till att skapa ett lugn vilket ger mindre stress som vi vet har positiva hälsoeffekter.

Att placera växtväggar inomhus i en kontorsmiljö ger en mer levande och kreativ miljö.

Växtvägg utomhus med två gula stolar framför.

VÄXTVÄGG utomhus

Våra underhållsfria konstgjorda växtväggar utomhus är tillverkade av återvinningsbar polyeten som tål väder och UV -strålning, vilket gör dem långlivade och hållbara.

Skapa unika utomhusmiljöer genom att använda olika växtväggar och skapa mönster och formationer. Dessutom minskas vattenförbrukningen i områden med vattenbrist och minskar behovet av kemiska bekämpningsmedel och gödningsmedel, vilket är bra för miljön.

Utnyttja fördelarna med konstgjorda växtväggar utomhus och njut av en vacker och hållbar utomhusmiljö.

Så funkar det

1. TYP AV PROJEKT

Behöver du förvandla ett rum, en vägg eller en fastighet? Vår design-avdelning hjälper dig med alternativ. Bläddra också genom vårt galleri för inspiration.

2. Mät ytan

Mät ytan du vill skapa, höjd och bredd i mm. Om du har en professionell designritning är det ännu bättre.

plus ikon

3. Tillval

Här kan du välja att lägga till ljudabsorbenter för bättre akustik eller addera natur och fågelsång.

4. OFFERTFÖRFRÅGAN

Fyll i nedan formulär och ange dina önskemål. Vi skickar sedan en offert baserat på dina behov.

5. LEVERANS

Vi levererar över hela Sverige och har erfarna montörer som hjälper till med professionell montering. Vill ni hellre installera växtväggarna själv medföljer enkla instruktioner.

5 SKÄL ATT VÄLJA KONSTGJORD VÄXTVÄGG

  • Vackra och realistiska paneler
  • Möjlighet till olika utföranden
  • Enkel installation och rengöring
  • Passar såväl inne som utomhus
  • Brand- och UV-säkra
Lösningar för högljudda miljöer

LJUDABSORBERANDE VÄXTVÄGG

Nu behöver man inte välja mellan gröna växtväggar och ljudabsorbenter, nu finns växtväggar och växtpaneler med tillhörande ljudabsorbent.

Olika typer av akustiklösningar i kontorsmiljöer och andra offentliga utrymmen är en viktig del i inredningen och bidrar till en bättre ljudmiljö. Vår ljudabsorbent är en produkt av fiber från industritextilspill med inslag av polyesterfiber och svarta bikomponentfiber.

Ett självbärande material som har god ljudabsorbtionsförmåga.

Breathe i rosa neon mot en grön växtvägg

LJUDSATT VÄXTVÄGG

Att addera ett välanpassat ljudlandskap till en inomhusmiljö får människor som vistas eller passerar miljön att känna något extra.

Ljudsatta miljöer med naturljud upplevs ofta som trivsammare, tysthet är nämligen inte ett normaltillstånd för oss människor.

En ljudsatt miljö med naturljud har en lugnande effekt på oss – studier visar att naturljud får oss att slappa av och ger oss lägre puls. En ljudsättning av ett rum kan ge en maskerande effekt vilket kan öka sekretessen.

Konstgjord mossvägg By Faux

SKÖTSEL

Förutom att vara visuellt vackra skapar växtväggar och mossväggar nya inredningsmöjligheter eftersom att konstgjorda växter kan placeras var som helst, utan att behöva ta hänsyn till ljusförhållanden, allergier och skötsel. Växtväggarna kan monteras på de flesta plana ytor och behöver bara sprayas och dammas av då och då.

Hållbarhet By Faux

HÅLLBARHET

En underhållsfri växtvägg kräver minimalt med skötsel och varken solljus eller inbyggda bevattningssystem. Med en design som står sig över tid kommer växtväggen att kunna användas år efter år. För oss betyder hållbarhet att de konstgjorda växterna aldrig behöver bytas ut, möjligtvis byta plats. Alla våra växtväggar är tillverkade av PE (polyeten) som är återvinningsbart.

Grönt förstoringsglas

FAKTA

Vi erbjuder förutom köp, både hyra och leasing för att på så sätt erbjuda hållbara och cirkulära alternativ. Produkterna är UV säkra och lämpar sig även för utomhusbruk. Vid tillverkning så adderas ett skydd för brand (IFR) vilket gör att alla våra växtväggar är flamskyddade. Växtväggarna är ingen fast byggprodukt utan klassas som lös inredning. 

THESE PIECES NEVER FADE

By Faux vill att du alltid ska ha det vackert omkring dig. Blommor och växter är en del av vårt välbefinnande och ska bara vara njutbart, inte kräva tid och omsorg. By Faux skapar levande hem och miljöer med vackert konstgjorda blommor och växter som blir en naturlig del av inredningen. Tidlöst och hållbart. By Faux är framtidens sätt att inreda.

Offertförfrågan


    Mått (i mm)
    Prenumerera på gröna nyheter