Växtpaneler

KONSTGJORDA VÄXTVÄGGAR MED MOSSA, ORMBUNKAR OC H BUXBOM

växtpaneler

Skapa en unik miljö med underhållsfria växtpaneler. De konstgjorda växtpanelerna är inspirerade av vår Nordiska grönska och finns i tre varianter, lummig buxbom, frodig ormbunke och fyllig mossvägg. Med dessa går det att skapa gröna rum, miljöer och väggar, både för miljöer inne och ute. Alla våra växtväggar är både UV-säkra och flamskyddade.

En växtvägg inomhus monteras enkelt och kan dramatiskt förändra rummets karaktär och känsla. Använd växtpanelerna på hela eller en mindre del av väggen, eller varför inte skapa olika typer av mönster. Växtväggarna lämpar sig även för att ha utomhus.

Växtvägg med buxbom

UNDERHÅLLSFRIA VÄXTVÄGGAR

Skapa en unik miljö med mossväggar och konstgjorda växtpaneler inspirerade av vår Nordiska grönska. Vacker buxbom, ormbunke och mossvägg som skapar möjligheter för gröna inne- och utemiljöer.

Bredd: 500, 1500, 2000, 2500, 3000 mm etc.
Höjd: 500, 1500, 2000, 2500, 3000 mm etc.
Djup: Upp till 80 mm
Storlek: Monterad: 1 kvm

 • Vackra och realistiska paneler
 • Tätt sammansatta växter
 • Enkel montering och skötsel
 • Passar både inom- och utomhus
 • Flamskyddsbehandlad och UV-säker

BIOFILISKA DESIGN MED VÄXTVÄGGAR

Biofilisk design innebär strävan av att skapa miljöer som känns mer naturliga, gröna och levande. Vi människor mår som bäst om vi får befinna oss bland växter och träd, bäckar som porlar och skogens alla läten. Vi återhämtar oss nämligen både mentalt och fysiskt när vi har grönska och naturljud runtomkring oss, det är sedan gammalt.   

Arbetsplatser och andra samlingspunkter, det kan vara på restauranger eller på kaféer, genomgår just nu en hälsosam förvandling. Biofilisk design implementeras i allt högre grad när lokaler skall göras om, renoveras eller vid nybyggnation.

Genom att addera mossväggar, växtväggar och mosstavlor till kontor, skola eller annan offentlig miljö skapas en mer inbjudande och välkomnande miljö. Genom att placera växter vertikalt på väggarna så kan man optimera sin golvyta för maximal grön effekt.

Med hjälp av våra färdiga paneler kan exempelvis mosstavlor skapas i en stor variation av form, storlek och utseende.

 • Vackra och realistiska växtväggar
 • Enkel installation och rengöring
 • Passar såväl inne som utomhus
 • Flamskyddade och UV-säkra

Exklusivt utvalda konstgjorda växter, träd och växtväggar.

Grön mossvägg

SKÖTSEL

Förutom att vara visuellt vackra skapar växtväggar och mossväggar nya inredningsmöjligheter eftersom att konstgjorda växter kan placeras var som helst utan att behöva ta hänsyn till ljusförhållanden, allergier och skötsel. Växtväggar kan monteras på de flesta plana ytor och behöver bara sprayas och dammas av då och då.

Hållbarhet By Faux

HÅLLBARHET

En underhållsfri växtvägg kräver minimalt med skötsel och varken solljus eller inbyggda bevattningssystem. Med en design som står sig över tid kommer växtväggen att kunna användas år efter år. För oss betyder hållbarhet att de konstgjorda växterna aldrig behöver bytas ut, möjligtvis byta plats.

Fakta om konstgjorda växtväggar och mossväggar By Faux

Fakta

Alla våra växtväggar är tillverkade av PE (polyeten) som är återvinningsbart. Vi erbjuder förutom köp, både hyra och leasing för att på så sätt erbjuda hållbara och cirkulära alternativ. Produkterna är UV säkra och lämpar sig även för utomhusbruk. Vid tillverkning så adderas ett skydd för brand vilket gör att alla våra växtväggar är flamskyddade.

THESE PIECES NEVER FADE

By Faux vill att du alltid ska ha det vackert omkring dig. Blommor och växter är en del av vårt välbefinnande och ska bara vara njutbart, inte kräva tid och omsorg. By Faux skapar levande hem och miljöer med vackert konstgjorda blommor och växter som blir en naturlig del av inredningen. Tidlöst och hållbart. By Faux är framtidens sätt att inreda.

Offertförfrågan


  Mått (i mm)
  Prenumerera på gröna nyheter