by faux konstväxter

Gröna kontor med konstgjorda växter

Kontoret är den plats förutom ditt eget hem där du spenderar allra mest tid av dina vakna timmar.

Därför är det viktigt att trivas på jobbet, på riktigt. Arkitekter och inredare jobbar med att både kartlägga fastigheters förutsättningar och företagens behov när nya miljöer ska skapas. Oavsett om det handlar om renoveringar, ombyggnationer, anpassningar eller ett helt nytt kontor. Nyckelordet för nutidens kontor är flexibilitet och att skapa kontorsmiljöer som håller över tid.

Vad är en bra arbetsmiljö?
En bra kontorslokal ska inte bara uppfylla praktiska och miljömässiga krav, den ska också vara en plats där man trivs och vill vara. Med rätt inredning och ljusa luftiga ytor skapas miljöer som inspirerar och lägger grund för bra prestationer. Men ibland när mycket fokus läggs på tillgänglighet, digitalisering, inspiration och flexibilitet är det många som glömmer atmosfären.

Kontorsväxter
En viktig del i arbetsmiljön är självklart växterna, levande eller konstgjorda bidrar den gröna färgen till att skapa ett lugn vilket ger mindre stress som vi vet har positiva hälsoeffekter. Att föra in växter i en kontorsmiljö ger en mer levande och kreativ miljö. De företag som vill undvika långa och dyra leasingavtal väljer underhållsfria konstväxter. Läs mer om kontorsväxter.

 

Så gjorde vi för att skapa den gröna atmosfären

När vi hade fått skissen på de stora platsbyggda möblerna och från Ergona fått en tydlig beskrivning av det arkitekten planerat började vårt arbete med att skissa på de växter som skulle passa in i miljön. Vi ville skapa olika höjder där växterna strävar både nedåt och uppåt samtidigt som det skulle vara lummigt. Vi utgår alltid ifrån hur riktiga växter beter sig, dvs. åt vilket håll vill de växa och hur beter de sig. Konstgjord murgröna är en tacksam växt att jobba med, den vill ju i naturen slingra sig och den använder vi för att få ihop den lummiga känslan.

  • På plats går vi igenom förutsättningarna, testar att planeringen av växterna ser bra ut. Det är alltid skillnad att se det på papper och i verkligheten. I detta fall stämde vår planering och kalkylering och efter att vi placerat ut växterna på golvet så kunder vi börja montera dem.
  • Vi börjar alltid med att placera ut dem, sen justerar vi, backar för att få en bättre överblick innan vi med lim, tejp, häftmassa och nitar ser till att de sitter fast för att kunna dammas.

I detta projekt har vi haft förmånen att arbeta tillsammans med Ergona som tillhandahålla produkter och bred kompetens för att skapa inredningslösningar med mervärden. I de specialritade och byggda barborden med pergola fick By Faux uppdraget att ta fram förslag på lämpliga konstgjorda växter som skulle ge den lummiga känslan samt att montera dem på plats. Arkitekt: Gestalt Arkitektur

 

 

Kommentarer