Kan konstgjorda växter vara ett hållbart alternativ?

Självklart! Det är en växt med extremt lång livscykel. En konstgjord växt ska användas, återanvändas och ibland återbrukas. Det är hållbar grönska.

Dagens konstgjorda växter och träd är inte som förr då de ofta fanns i våra morföräldrars hem, i ett hörn solblekta. Tiden med konstgjorda växter i enbart plast försvann turligt nog ut redan på 90-talet. Sen dess har produktionen, tekniken och designen kommit långt och de växter, träd och växtväggar vi jobbar med har en enorm detaljrikedom som inkluderar variation i färger, struktur och djup.

Men, vi förespråkar en mix av både riktiga växter och konstgjorda. Mixen skapar intressanta miljöer, och växternas olika egenskaper kommer till sin rätt. Vi brukar rekommendera att använd konstväxter där levande växter får svårt att överleva, som i tak, mörka utrymmen, väggar eller miljöer som av olika anledningar inte klarar äkta växter. För oss betyder hållbarhet att de konstgjorda växterna aldrig behöver bytas ut, möjligtvis byta plats. Men eftersom konstgjorda växter, träd och växtväggar inte är ”single use plastic” så är vi trygga med att växterna kommer att användas, återanvändas och återbrukas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på gröna nyheter