VÄXTVÄGGAR

Med en växtvägg integreras gröna växter i omgivningen på ett naturligt och effektfullt sätt. Med en känsla för färg, form och inredning är vi på By Faux experter på att skräddarsy växtväggar för att passa in i miljöer och möta specifika önskemål. Konstgjorda växtväggar kan användas för att förstärka upplevelsen i ett rum, skapa grönskande och ljudabsorberande rumsavdelare eller för att få in gröna växter på ytor med begränsad golvyta.

 

Mossväggar

Inspirerad av vår nordiska grönska har vi designat en mossväggar och växtväggar för att spegla vår skandinaviska natur. Gräs, murgröna, ormbunkar och enris i en färdigkombinerad mix. Med en växtvägg integreras gröna växter i omgivningen på ett naturligt och effektfullt sätt. Växtväggar inomhus passar för alla typer av miljöer. Exempelvis rum med hög takhöjd eller trånga utrymmen där det är svårt med skötsel, underhåll och bevattning. Även mörkare utrymmen såsom korridorer som annars kräver växtbelysning. Miljöer som till exempel matsalar i skolor, restauranger, butiker, idrottshallar och simhallar är lämpliga för konstgjorda växtväggar.

Så funkar det

1. HUR SER PROJEKTET UT?

Behöver du förvandla ett rum, en vägg eller en fastighet? Vår designavdelning hjälper dig med alternativ. Bläddra också genom vårt galleri för inspiration.

2. MÄT YTAN

Mät ytan du vill området du vill skapa, höjd och bredd i mm. Om du har en professionell designritning är det ännu bättre.

3. OFFERTFÖRFRÅGAN

Fyll i nedan formulär och ange dina önskemål. Vi skickar sedan en offert baserat på dina behov.

4. LEVERANS & MONTERING

Vi har erfarna montörer och hjälper er gärna med en professionell montering. Vill ni hellre installera växtväggarna själv medföljer instruktioner.

5 SKÄL ATT VÄLJA
KONSTGJORDA VÄXTVÄGGAR

 • Vackra och realistiska paneler
 • Möjlighet till olika utföranden
 • Enkel installation och rengöring
 • Passar såväl inne som utomhus
 • Brand- och UV-säkra
LÄS MER

Ljudabsorberande växtvägg

Nu behöver man inte välja mellan gröna växtväggar och ljudabsorbenter, nu finns växtväggar och växtpaneler med tillhörande ljudabsorbent. Olika typer av akustiklösningar i kontorsmiljöer och andra offentliga utrymmen är en viktig del i inredningen och bidrar till en bättre ljudmiljö. Vår ljudabsorbent är en produkt av fiber från industritextilspill med inslag av polyesterfiber och svarta bikomponentfiber.
Ett självbärande material som har god ljudabsorbtionsförmåga.

LÄS MER

Ljudsatt växtvägg

 • Ljudsatta miljöer med naturljud upplevs ofta som trivsammare. Tysthet är inte ett normaltillstånd för oss människor.
 • En ljudsatt miljö med naturljud har en lugnande effekt på oss – studier visar att naturljud får oss att slappa av och ger oss lägre puls.
 • En ljudsättning av ett rum kan ge en maskerande effekt vilket kan öka sekretessen.

Skötsel

Förutom att vara visuellt vackra skapar växtväggar och mossväggar nya inredningsmöjligheter eftersom att konstgjorda växter kan placeras var som helst, utan att behöva ta hänsyn till ljusförhållanden, allergier och skötsel. Växtväggarna kan monteras på de flesta plana ytor och behöver bara sprayas och dammas av då och då.

Hållbarhet

En underhållsfri växtvägg kräver minimalt med skötsel och varken solljus eller inbyggda bevattningssystem. Med en design som står sig över tid kommer växtväggen att kunna användas år efter år. För oss betyder hållbarhet att de konstgjorda växterna aldrig behöver bytas ut, möjligtvis byta plats.

Fakta

Alla våra växtväggar är tillverkade av PE (polyeten) som är återvinningsbart. Vi erbjuder förutom köp, både hyra och leasing för att på så sätt erbjuda hållbara och cirkulära alternativ. Produkterna är UV säkra och lämpar sig även för utomhusbruk. Vid tillverkning så adderas ett skydd för brand vilket gör att alla våra växtväggar är flamskyddade. Växtväggarna är ingen fast byggprodukt utan klassas som lös inredning. Brandtestad till BS EN ISO 11925–2:2010 o

Följande kunder och varumärken väljer By Faux

Bli inspirerad av vad andra har skapat i vårt galleri!

These pieces never fade

 

By Faux vill att du alltid ska ha det vackert omkring dig. Blommor och växter är en del av vårt välbefinnande och ska bara vara njutbart, inte kräva tid och omsorg. By Faux skapar levande hem och miljöer med vackert konstgjorda blommor och växter som blir en naturlig del av inredningen. Tidlöst och hållbart. By Faux är framtidens sätt att inreda.

 

Läs mer om oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


  Jag samtycker till att By Faux behandlar och sparar mina personuppgifter i syfte att skicka nyhetsbrev.

  Offertförfrågan

   Fyll i formuläret nedan!   Mått (mm)
   Bredd:
   Höjd:

   Bifoga bild:

   Berätta om ditt projekt: