This post is also available in: English (Engelska)

VÄXTVÄGGAR

Med en växtvägg integreras gröna växter i omgivningen på ett naturligt och effektfullt sätt. Med en känsla för färg, form och inredning är vi på By Faux experter på att skräddarsy växtväggar för att passa in i miljöer och möta specifika önskemål. Konstgjorda växtväggar kan användas för att förstärka upplevelsen i ett rum, skapa grönskande och ljudabsorberande rumsavdelare eller för att få in gröna växter på ytor med begränsad golvyta.

Inspirerad av vår nordiska grönska har vi designat en växtvägg för att spegla vår skandinaviska natur. Gräs, murgröna, ormbunkar och enris i en färdigkombinerad mix. Med en växtvägg integreras gröna växter i omgivningen på ett naturligt och effektfullt sätt. Växtväggar inomhus passar för alla typer av miljöer. Exempelvis rum med hög takhöjd eller trånga utrymmen där det är svårt med skötsel, underhåll och bevattning. Även mörkare utrymmen såsom korridorer som annars kräver växtbelysning. Miljöer som till exempel matsalar i skolor, restauranger, butiker, idrottshallar och simhallar är lämpliga för konstgjorda växtväggar.

Hyr, köp eller leasa växtväggar

Hör av dig för en kostnadsfri konsultation och växtväggsförslag.

Beställ

Kontakta oss

info@byfaux.se

5 SKÄL ATT VÄLJA
KONSTGJORDA VÄXTVÄGGAR

 • Vackra och realistiska paneler
 • Möjlighet till olika utföranden
 • Enkel installation och rengöring
 • Passar såväl inne som utomhus
 • Brand- och UV-säkra

Skötsel och miljö

Förutom att vara visuellt vackra skapar växtväggarna nya inredningsmöjligheter eftersom att konstgjorda växter kan placeras var som helst, utan att behöva ta hänsyn till ljusförhållanden, allergier och skötsel. Växtväggarna kan monteras på de flesta plana ytor och behöver bara sprayas och dammas av då och då.

Växtvägg utomhus

Varför inte förvandla fasaden till en vertikal grönyta? Med By Fauxs växtväggspaneler kan både stora och små fasader få ett ansiktslyft. Växtväggarna passar perfekt i stadsmiljö och gör att man snabbt, enkelt och hållbart kan skapa grönska i en omgivning där det annars är svårt att hålla växter vid liv. Våra konstgjorda växtväggar är utformade för att stå emot tuffa förhållanden som luftföroreningar, full sol, vind och annat som både riktiga och andra konstgjorda växter kan ha svårt för. Skötseln utomhus överlåter vi till Moder natur som bistår med både vind och vatten.

Ljudabsorberande växtvägg

Vi erbjuder våra växtväggar med tillhörande ljudabsorbenter för att man inte ska behöva välja mellan växtvägg och ljudabsorbenter. De flesta kan nog relatera till hur undermålig ljudabsorption kan ge en lång och oönskad efterklang i ett rum då ljudet studsar obehindrat mellan golv, tak och väggar, igen och igen.  Detta kan förhindras genom att tillföra rummet en ökad mängd ljudabsorption så att ljudvågorna absorberas och efterklangstiden sänks. God ljudmiljö associeras ofta med en begränsad efterklangstid där rummet tillförts ljudabsorption för att förhindra ”ekon” och förhindra ljud från att oönskat spridas vidare i lokalen. Utrymmen med dämpad efterklang upplevs ofta som trivsammare, tryggare och mer omhändertagna.

LÄS MER

Inspirerad av vår nordiska grönska har vi designat en växtvägg för att spegla vårskandinaviska natur. Gräs, murgröna, ormbunkar och enris i en färdigkombinerad mix. Med en växtvägg integreras gröna växter i omgivningen på ett naturligt och effektfullt sätt.

 • 3 års garanti
 • Panelerna är i måtten 80 x 80 cm
 • Varje panel väger 7 kilo
 • Panelerna är både UV och Brandskyddade
 • Brandtestad till BS EN ISO 11925-2:2010 och certifierad till BS EN ISO 13501-2007 + A1:2009
 • Produkterna är tillverkade av PE (polyeten) som är återvinningsbart.

Växtvägg inomhus

Växter har en otrolig inverkan på välbefinnande och prestation och därför är det viktigt att det finns grönska i miljöer där människor arbetar och vistas. Det är upplevelsen och känslan som avgör, inte om det är äkta eller inte. På By Faux förespråkar vi en mix av båda för att du ska kunna ta del av alla fördelar med riktiga växter och samtidigt njuta av de konstgjorda växternas bekymmersfria underhåll och oändliga inredningsmöjligheter.

Användningsområden
för växtväggar

Kontorsmiljö
Sjukhus
Offentliga platser
Trapphus
Fasader
Hotell
Restauranger
Hemmiljö

These pieces never fade

 

By Faux vill att du alltid ska ha det vackert omkring dig. Blommor och växter är en del av vårt välbefinnande och ska bara vara njutbart, inte kräva tid och omsorg. By Faux skapar levande hem och miljöer med vackert konstgjorda blommor och växter som blir en naturlig del av inredningen. Tidlöst och hållbart. By Faux är framtidens sätt att inreda.

 

Läs mer om oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


  Jag samtycker till att By Faux behandlar och sparar mina personuppgifter i syfte att skicka nyhetsbrev.
  [recaptcha]