Nu blir det andra bullar

Är du fast i bull- och fika träsket när du träffar dina kunder? Är förväntningarna inom din bransch att det ska bjudas på frukostar, fika och smoothies? Gör som By Faux, ”Skippa bullen, Rädda Barnen”.

 

I så många branscher vi mött finns det förväntningar på att kunder, leverantörer, samarbetspartner och andra intressenter ska duka fram fikabröd till kaffet. Men måste det verkligen vara så 2019? Räcker det inte med kaffe och affärssamtal, för vi vet ju alla att det inte finns några ”förutsättningslösa” möten. Möten är till för att se om vi har beröringspunkter där vi kan samarbeta och skapa värde.

Fika betecknas som en social institution i Sverige och beskrivs enligt Wikipedia ”att man tar en paus från en aktivitet för att dricka kaffe, te eller någon annan dryck, med eller utan tillbehör, vanligen tillsammans med andra.”

Men måste vi alltid ha med bjudfika när vi ses. För det första vill de flesta inte ha kaffebröd idag i tider av paleo, träning, LCHF, swimrun och andra val i livet. Luncher är än värre! Allergier, laktos, gluten, vegan, vegetarian och allt vad det heter. Det är som att arrangera en mindre tillställning av Nobelfesten. Kan vi inte göra det vi alla är bäst på när vi ses, dvs. utöva våra yrkesroller.

Vilka är ni företag, människor och branscher som vågar haka på och för varje möte skänker motsvarande fikapeng till Rädda Barnen? Vi har startat insamlingen ”Skippa bullen, Rädda Barnen”. Var med HÄR och skippa bullarna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på gröna nyheter