Så skapas nya miljöer i padelhallen

Padelhallar, tennishallar, caféer och hotell. Det är miljöer som idag har flera användningsområden förutom sitt primära syfte. En trend som fullkomligt exploderat är exempelvis padel, en racketsport som beskrivs som en mix av tennis och squash. I dessa arenor börjar det växa fram nya typer av sociala ytor, de erbjuder förutom padelbanor även en miljö där människor möts, jobbar, gör läxor och bygger sina nätverk. För att ta tillvara denna nya sociala plattform behövs det mer än fina banor och fräscha omklädningsrum.

 

Vi har ställt några frågor till inredningsarkitekten Lisa Rendahl på Pippi Studio vad som behöver göras för att förhöja känslan i dessa miljöer.

När miljöer och ytor förändras måste man se bortom det ursprungliga användningsområdet och se vilka människor som rör sig där idag och vilka människor man vill locka. En padelhall utan miljö kan inte heller sticka ut i mängden och bli unik. Jag tycker det är viktigt att kunna skapa en flexibel miljö som kan förändras och ställas om beroende på olika aktiviteter. Jag ser att just padel attraherar en bred målgrupp och därför måste man se till olika behov för att skapa dessa ytor där folk möts och trivs. Något jag brukar kommenderar mina kunder är att skapa rum i rummet. Det görs genom smarta och hållbara möbelval, belysning samt inramning med växter.

Hur ska man tänka kring växter?

Som jag var inne på är växter ett perfekt sätt att skapa rum, skärma av och mjuka upp dessa ofta stora anläggningar. Och eftersom många av dem har dålig tillgång tilldagsljus och skötsel så är min rekommendation att använda konstgjorda växter och träd. Det gör att miljön alltid är fin och ger en långsiktigt och hållbar grönska. En annan möjlighet med just konstgjorda växter är att de kan användas i tak, på väggar och andra öppna ytor och på så sätt även ge akustiska fördelar.

Vilka växter bör man satsa på?

Jag tycker att man ska välja genomgående gröna växter, gärna i olika höjd och med olika växtsätt och stammar. Några av mina favoriter är klassiker som monstera, fikus samt den lite trendigare heliconian. Och i receptionen enkla krukväxter som philondendron, strandkastanjen eller vackra eucalyptuskvistar.

Växtvägg By Faux

 

Om Pippi Studio
Vi arbetar med fokus på hållbara miljöer. Det är vår hjärtefråga och vi vill ha med er på tåget! Vi vill skapa miljöer där människor trivs, vill arbeta eller helt enkelt bara träffas. Vi tror att hållbara miljöer skapas genom teamwork. Alla ska vinna på det, både ekonomiskt, socialt och naturligtvis genom att få vår jord att må lite bättre. För att skapa hållbara koncept kombinerar vi hantverk med tidlös design tillsammans med innovativt hållbara produkter. Läs mer på www.pippistudio.se

* Omslagsbild från Padelhallen i Tomelilla

Ett svar

  1. Helt enig – bara för att det är en ”sporthall” betyder det ju inte att det inte skall kännas skönt och vara vackert! Bra initiativ, HlsKristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på gröna nyheter