Skapa hängande grönska från taket

Drömmer du om en grönare växtmiljö men är orolig för skötsel. Med hjälp av konstgjorda växter kan du enkelt skapa en lummig, grön och underhållsfri miljö.

Vi ser fler och fler arkitekter och inredare som använder växter som en stor och viktig del av inredningen. Att våga ta ut svängarna och låta växter klättra i tak och på väggar, både i omöjliga och på svåråtkomliga ställen är ett sätt att utmana inomhusmiljön. Det fantastiska med grönska är att det får människor att må bra. Och människor som mår bra presterar bättre vilket leder till framgångsrika företag. Dessa företag lockar till sig bra medarbetare vilket ger bättre lönsamhet. Läs mer om underhållsfri grönska här.

Pinterest förser oss med drömmiga kontor, lummiga restauranger och spektakulära hotellmiljöer. Men hur skapas de och vad behövs det för växter? Vi på By Faux får ofta frågan hur man kan använda konstgjorda växter för att rama in arbetsplatser och skapa avskärmningar.

 

Så skapar du gröna tak

För ett riktigt exklusivt utseende så är varje galler måttanpassat och specialtillverkat för just sitt ändamål. För att skapa stora ytor där själva gallret bara är bärare av växter så fungerar vanliga spaljéer hos bygghandeln alldeles utmärk. När de hängs i taket så används vanliga vajrar eller kedjor för att fästa dem i taket, de går då även att anpassa i höjd. Vi brukar rekommendera att det är mellan 250-300 mm från undertak till spaljé för en god luftgenomströmning. Växterna fästs genom att de slingras genom gallret samt fäst med svarta tunna buntband för att sitta fast ordentligt. Viktigt vid montering är att utgå från hur riktiga växter växter i det fria.

När det sen kommer till val av växter så har vi ett baspaket gröna växter som tillsammans ger mycket grönska, slingrande murgröna och vinrankor, luftiga ormbunkar och kraftiga sedum. Det skapas då en mix av mycket grönska och variation i blad och växtsätt.

 

Hängande växter till tak inomhus

 

gröna växter hängande tak

 

 

4 tips för ett grönare kontor

 

  • Planera för grönskan på ett tidigt stadium
  • Låt växterna få mycket utrymme – använd växtväggar för mindre ytor
  • Placera gröna växter och växtväggar i mångas blickfång
  • Våga investera i grönska – med konstgjorda växter är det en ingångsinvestering

 

Se mer av konstgjorda växter och träd här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på gröna nyheter