De positiva effekterna av konstgjorda växter i ett väntrum

Ditt väntrum är ett av de viktigaste områdena i den medicinska miljö. Rätt inredning kan inte bara hjälpa till att minska patientens stress och få dem att känna sig mer avslappnade, utan det kan också hjälpa till att ge en rad positiva fördelar för din personal.

Att integrera växter i ett väntrum är ett otroligt populärt val av inredning, vilket ger ett brett utbud av fysiska och mentala hälsofördelar för patienter och personal, inklusive:

 

Varmt välkomnande
En undersökning genomförd av Center for Health Design fann att 71% av patienterna noterade en positiv upplevelse när de gick in i ett väntrum med konstgjorda växter. Detta är en viktig aspekt av att ge patienterna ett varmt och vänligt välkomnande när de går in i denna typ av miljö. Konstgjorda växter hjälper också till att skapa en mer lugnande miljö genom att väntrummet känns mindre formellt.

 

Minska stress
Att gå in till läkare kan vara en ångestframkallande process för många människor, upp till 20% av patienterna lider av någon form av iatrofobi, en rädsla för att gå till läkarna. Nervpatienter kan öka nivåerna av ångest bland andra, varför det är viktigt att skapa en lugn miljö. Grönt är känt som en lugnande färg och att addera konstgjorda växter i ditt väntrum kan minska ångest, med studier som visar att det kan förbättra ångestnivåerna med upp till 37%.

 

Motivera personalen
Naturligtvis är konstgjorda växter inte bara fördelaktiga för patienter. Läkare och vårdpersonal är under enormt tryck och nästan 50% erkänner att de upplever någon form av utbrändhet. Sjukhusväxter växter kan ge personalen samma lugnande och stresshanteringsfördelar, medan ytterligare forskning har visat att de också hjälper till att förbättra produktivitet och fokus.

 

 

Varje medicinsk inrättning vill ge sina patienter högsta möjliga vård och support, och det börjar med att ge dem ett varmt och lugnande välkomnande i ditt väntrum. Att integrera konstgjorda växter eller växtväggar i ditt väntrum kan ge alla fördelarna med riktiga växter samtidigt som det är mer hållbart, allergifritt, lättare att rengöra och kräver mindre underhåll.

Vi har tidigare beskrivit de fyra överraskande fördelarna med konstgjorda växter på sjukhus. En uppsats från Göteborgs universitet beskriver hur konstgjorda växter hjälper till att skapa en illusion av en mer naturlig miljö. Liljor, krukväxter eller konstgjorda växtväggar med grönt lövverk hjälper till att mildra sjukhus ofta hårda, sterila och kliniska miljö. Men grönskan gör inte bara atmosfären vackrare, det kan också ha oväntade effekter på patienterna. Läs mer HÄR.

Vi på By Faux fokuserar vi på att tillhandahålla högkvalitativa konstgjorda växter, träd och växtväggar som hjälper till att skapa ett vackert och lugnande välkomnande för dina patienter.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på gröna nyheter