Så klär du granen – 5 enkla steg

December månad är här och vissa tar fram granen redan till första advent medan vissa väntar till dagen innan. Oavsett när din gran kommer fram finns det en viss ordning kring denna procedur av att klä granen som kommer spara både tid och tålamod, och det gäller både äkta och konstgjorda julgranar. Just konstgjorda julgranar passar dig som kanske har allergier, djur eller vill njuta av den länge utan att den tappar minsta barr. Längst ner har vi satt samman en inköpslista över allt från ljusslingor till välgörande julklappar under granen.

 

1. Julgransfoten

Väljer du i år en barrfri konstgjord julgran följer oftast en fot med som trädet placeras i. Väljer du en äkta gran är det viktigt att granen står rakt innan den placeras i foten. När den sen sitter stadigt fyller du på med vatten, och kom ihåg att vattna regelbundet.

https://www.instagram.com/hannasanglar/

 

2. Julgransbelysningen

Dagens julgransbelysning är oftast formad med en ring för att trä över toppen och sen slingra sig ner runt granen. En annan typ av vacker belysning som kommit tillbaka är de som är formade som riktiga ljus. Oavsett val av ljus så är det bäst att man börjar från toppen och går därefter runt granen sakta nedåt. Kom ihåg att se till att änden är närmast elkontakten. I dag finns dessutom sladdlös belysning till granen, kanske det allra finaste för att slippa den trista sladden.

Bild tagen av @instagram.com/hannasanglar/

 

3. Juldekorationen

När belysningen väl är på plats börjar det som gör skillnaden, dvs. dekorationerna. Det är här du kan välja vilket tema du vill och skapa en personlig gran. Enfärgat, mixat, kulor blandat med annat, eller varför inte hänga upp barnens vackra dekorationer de skapat. Men vill du skapa en känsla av att allt hålls samman ska du välja max tre olika färger och storlekar, exempelvis klassiska julgranskulor som inte går i för många färger. Passa även på att läsa vår intervju med Trendstefan om det hetaste julpyntet till granen. Du hittar hela intervjun här

Bild med julpynt från @instagram.com/lagerhaus

 

4. Stjärnan

Kronan på verkat är såklart julstjärnan i toppen av granen. Välj en stjärna som passar till storleken på gran du valt.

5. Julklapparna

Det viktigaste av allt och det som verkligen skvallrar om att julafton närmar sig är såklart julklapparna. Placera dem på julgransmattan under granen som en extra inramning.

Bild med vackra julkartonger från @instagram.com/lagerhaus

 

Inköpslista

  • Köp vår barrfria och konstgjorda julgran HÄR
  • Julgransslingor led köper du HÄR
  • Julgransslingor med ljus har i år CLAS OHLSON
  • Fina juldekorationer har i år bl.a. JOTEX
  • Julklappar för dem som redan har allt. RÖDA KORSET, köp en julklapp som hjälper barn. Perfekt som klapp under granen eller att ta med som gå-bort-present vid adventsminglet.

 

Prenumerera på gröna nyheter